دکتر محمدرضا حاجیان

فوق تخصص جراحی پلاستیک


چه روش لاغری برای من مناسب است ؟

امروزه باتوجه به شیوع چاقی درسراسرجهان -اعم ازکشورهای پیشرفته ،درحال توسعه یاجهان سوم-که به عنوان یک عمل تهدید سلامتی محسوب میشود جامعه پزشکی را بر آن داشته تا با ابداع و بکارگیری روشهای متنوع درصدد رفع این معضل بهداشتی برایند که حاصل ان پیدایش روشهای متنوع لاغرسازی گردیده، که بالطبع هرکدام از این روشها دارای محاسن و معایبی است وهر کدام برای افراد خاصی مناسب است که اگاهی از این محاسن و معایب می تواند افراد را در انتخاب بهتربن روش یاری نماید.قبل از پرداختن به انواع این روشها لازم این نکته توضیح داده شود که در برخورد با چاقی دو هدف مورد نظر است :
۱- کاهش وزن
۲- اصلاح چاقی های موضعی
روشهایی که در این مجال به انها می پردازیم اصولا برای اصلاح چاقی های موضعی ابداع شده اند و هدف اصلی انها برطرف کردن چاقی های موضعی است هر چند باعث کاهش وزن مختصری هم میشود.

الف) ساکشن :
شاید اولین روش برطرف سازی چاقی موضعی باشد که بکار گرفته شده است. روش آن بدینصورت است که پس تزریق ترکیب خاصی حاوی سرم، ویک داروی منقبض کننده عروق ( جهت کاهش خونریزی ) به داخل چربی های زیر پوست ، اقدام به خارج کردن چربیهای زیر پوستی به کمک دستگاه ساکشن می نمایند.این کار می تواند زیر بیهوشی ( داخل بیمارستان) یا با بی حسی موضعی (معمولا در مطب) انجام پذیرد.

** این روش برای افرادی که دچار چاقی ناحیه ای متوسطی در ناحیه شکم و پهلو هستند ولی افتادگی پوست ندارند روش مناسبی است و نیز در مورد چاقی کم رانها هم با نتایج نسبتا خوبی همراه است.درمورد چاقی ناحیه پشت قفسه سینه حتی برای موارد نسبتا شدید چاقی هم این روش، روش مناسبی است.به عنوان مثال برای فردی که موقع معاینه احساس می شود کل ناحیه شکم و پهلو دارای چربی اضافه است وحدود 3تا15لیتر چربی اضافه در این نواحی تجمع یافته است به شرطی که افتادگی پوست قابل توجهی نداشته باشد گزینه مناسبی برای ساکشن است.

ب) لیزر لیپولیز :
اصول این روش نیز همان اصول ساکشن است با این تفاوت که در این روش از نوع خاصی از لیزر نیز استفاده می شود.در این روش یکبار قبل از ساکشن چربیها و به منظور شکستن و باصطلاح آب کردن چربی و یکبار نیز بعد از انجام ساکشن به منظور تحریک و کمک به پوست برای جمع شدن بهتر از لیزر استفاده می شود.
** موارد استفاده از لیزر لیپولیز مشابه موارد کابرد ساکشن است با این تفاوت که برخی از پزشکان معتقدند استفاده از لیزر باعث جمع شدن بهتر پوست می شود و نتایج بهتری به همراه دارد.

ج) کرایولیپولز : دراین روش از یک دستگاه سردکننده استفاده می شود که با قراردادن بر روی نواحی دارای چربی، باعث یخ زدن و در نتیجه مردن سلولهای چربی می شوند و نهایتاٌ از بدن دفع گردند.
** این روش برای درمان چربیهای موضعی باحجم کم توصیه میـشود.مثلا فردی که دچار چاقی موضعی کم محدودی در ناحیه اطراف ناف (مثلا در حد 1 تا 2 لیتر) باشد می تواند از این روش استفاده کند.

د) کاویتیشن : در این روش با استفاده از امواج اولتراسونیک باعث انهدام سلولهای چربی می شوند تا بعدا بقایای این سلولهای منهدم شده توسط کبد برداشته شده واز بدن دفع شوند.
** این روش هم برای چاقی های موضعی ومحدود قابل استفاده است.مثلا برای فردی که برآورد کرده ایم در یک قسمت از بدن حدود 1 تا 2 لیتر تجمع چربی باشد.

علاوه بر روشهای ذکر شده، روشهای دیگری هم از قبیل :
RF ، طب سوزنی و...هم وجود دارند که در کل این روشها هم برای اصلاح چاقی های موضعی با حجم بسیار کم بکار می روند.در پایان لازم به ذکر است که در این مقاله برآن بودیم تا به مقایسه این روشها فقط از نظر موارد استفاده آنها پرداخته شود بدیهی است که مقایسه این روشها از جنبه های دیکر از جمله: عوارض، دوره نقاهت بعد از عمل، هزینه، ونیز شرایط جسمانی لازم جهت تحمل هر روش و... نیز می بایست انجام پذیرد تا نهایتاٌ هرفرد بتواند بهترین روش را انتخاب نماید که انشاءالله در مقالات بعدی به آن موارد خواهیم پرداخت.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شیخ صدوق شمالی ، جنب پل میر ، روبروی موسسه امام صادق ، ساختمان 157 ، واحد 11
تلفن : 36671434 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
تماس با مامطالبمطالب علمی تخصصیصفحه اصلیسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرگالری تصاویر